Cannaruncielle cu ‘e Cimme Rosse

(Tubettoni alle cime di rape rosse)

Chello ca ce vo’ pe sseje perzone:

  • 600 gramme ‘e cannaruncielle
  • 600 gramme (piso lisso) ‘e cemmetelle ‘e rapa ammunnate e llavate
  • 250 gramme ‘e passata ‘e pummarola
  • ‘nu bicchiere d’uoglio ‘auliva dunciglio (evo)
  • ‘nu spiculo d’aglio ammunnato e ntretato finu fino
  • nu cerasiello percante (piccante)lavato, asciuttato e grabbato (inciso) p’ ‘o lluongo
  • sale duppio ‘na vrancata
  • sale fino e ppepe janco mmacenato a ffrisco q.n.s.

Comme se fa:

S’accummencia appruntanno ‘na sarzulella ricanno (versando) dinto a ‘na prupurziunata tiella ll’uoglio cu ‘nu spiculo d’aglio ammunnato e ntretato finu fino, e cu‘nu cerasiello percante (piccante)lavato, asciuttato e grabbato (inciso) p’ ‘o lluongo; tenerle a ffuoco allero nfi’ a cche ‘o ttrigliato d’aglio nun piglia culore; agnadí (unire) ‘a passata ‘e pummarola, avascià ‘o ffuoco e lassà cocere pe diece minute accuncianno ‘e sale e ppepe sulo â fine; mantené ‘ncaudo Fraditanto fa ascí a vvollere quatto litre d’acqua salata (vrancata e sale duppio)e agnadirve.

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